Antep Mutfagı:Etli Bamya

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Etli Bamya ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Hakan
    Özel Üye
    Reklam

    Antep Mutfagı:Etli Bamya

    Reklam



    Antep Mutfagı:Etli Bamya

    Forum Alev

    Etli Bamya


    MALZEME;
    300 gr kuşbaşı et
    1 / 2 kg bamya
    2 baş kuru soğan
    3 adet domates
    2 adet yeşil biber
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı limon tuzu
    1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
    akşamdan ıslatılmış
    1 su bardağı nohut,yeterince tuz ve su

    TARİFİ: Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohuda su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede etler yağ ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biberler ilave edilir. 1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak şekilde su konulur. Bir taşım kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.




  2. Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Etli Bamya

    Reklam



    Her insan bamya yemeğini pişiremez çünkü bamya çok farklı bir sebze çeşidi olduğundan usulune göre yapılmalı ve yaparken dikkatli yapılmalı ki bamyalar sünmesin sündüğü zaman yemeğin hiç bir tadı kalmamaktadır.







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
antep usulü bamya yemeği,  antep usulü kuru bamya,  antep usulü bamya tarifi,  antep usulü domatesli bamya,  antep usulü etli bamya
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi