+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Alfabetik Sıraya Göre Meyve isimleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Ziyaretçi

    Alfabetik Sıraya Göre Meyve isimleri





  2. Asel
    Özel Üye





    Cevap:
    Alfabetik Sıraya Göre Meyve Isimleri

    Meyve isimleri listesi

    AHUDUDU: Kanı temizleyici ve kan yapıcı niteliktedir. İştah açıcı etkisi bulunur.

    ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici özelliği vardır. Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır. İltihap ve ödem önleyici özelliğe sahiptir. Kas ağrılarını giderir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Araştırmalara göre ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir.

    AVOKADO: Kalp ve damar sağlığı için önemlidir. Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır.Toksinlerin vücuttan atılımını sağlar. Kansızlığı önler.

    BEYAZ DUT: Vücudu güçlendirir. Kansızlıkta yararlıdır. Karaciğere iyi gelir. Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcıdır.

    BÖĞÜRTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır. Ses kısıklığına karşı faydalıdır. Böğürtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara şeklinde kullanılır.

    ÇİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır. Diş etlerini güçlendirir. Çilekte yer alan ellagic asit kanser hücrelerine karşı koruyucudur.

    ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyici niteliktedir. Kalp krizi olasılığını düşürür. Alzheimere karşı koruyucudur. Mide mukozasını güçlendirir.

    ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur.

    GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir. Enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Dişeti kanamalarına iyi gelir. Greyfurt suyu bazı ilaçlarla etkileşime girdiği için ilaçlarla birlikte alınmamalıdır.

    HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yönü yüksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı açısından önemlidir.

    İNCİR: Sindirimi rahatlatır. Kuru incir kan yapıcı özelliktedir.

    KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır. Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır.

    KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsakları yumuşatır. Kan temizleyici özelliği vardır. Sinirleri yatıştırıcı yönü bir başka kavun yararıdır.

    KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği bulunur. Göz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi için faydalıdır. Kansızlığı önler. Karaciğeri güçlendirir.

    KIZILCIK: Yüksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır.

    KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Karaciğer ve safrayı temizler. Midedeki yara ve iltihapa iyi gelir.

    KİVİ: Kivide yer alan petkin vücudu toksinlerden temizler. Yüksek C vitamini içerir. Kötü kolesterolü düşürücü, iyi kolesterolü artırıcı etkinliktedir. Nefes açıcı özelliğiyle astım ve öksürükte kullanılır. Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır.

    AYVA: Kalp damar sağlığı için önemlidir.Vücudu zinde tutar.

    MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir.

    MUZ: Böbrek ve mafsal iltihabında yararlıdır. Kalp kasları için olumlu etkide bulunur.

    NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnç sağlar. Kalp sağlığı için önemlidir. Prostat ve cilt kanserine karşı nar suyu koruyucu özellik taşır.

    PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur.

    PORTAKAL: Yüksek oranda C vitamini içerir. Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini düzenler. Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gösterir.

    ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır.

    ÜZÜM: Siyah üzüm çekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Kötü kolesterolü azaltan ve damar sertliğine karşı faydalı olan reservatrol taze beyaz üzümün kabuklarında yüksek oranda yeralır.

    VİŞNE: İçeriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan özelliği kazandırır. Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır. Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler iltihap giderici özelliktedir.








+ Yorum Gönder
meyve isimleri alfabetik
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi