+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Ziyaretçi

    Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır





  2. Ensar
    Özel Üye





    Cevap: Ev Yapımı Ekmek Kadayıfı

    Oldukca zahmetli bir tatlı olan ekmek kadayıfını hamuru ile birlikte tamamını evde yapmak isteyenlere özel olarak sunulmuştur.

    Malzemeler;

    - 25 gr tereyag, kup kesilmis halde
    - 100 gr sut
    - 10 gram kuru maya
    - 25 gram pudra sekeri
    - 250 gr un
    - 1,5 yumurta sarisi
    - bir tutam tuz

    Yapilisi;

    - Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin. Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin.
    - Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin. Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun. ( Benim yaptigim hamur cok kati oldugundan bir miktar daha sut ekledim)
    - Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun.
    - Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin. Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin.
    - Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin.
    - Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin.

    Serbeti;
    Serbetle ilgili bir iki oneriye buradan bakabilirsiniz. Orada gecen 1 kepce serbetin karamalize edilmesi fikri bana gore iyi fikir, asagidaki serbeti ayni yontemle kullanabilirsiniz..
    Tarifi Deniz'in anlattigi sekilde veriyorum;

    6 bardak iliga yakin suyu tepsiye kadayifin ustune dok, yarim saat birak cekebildigi kadar ceksin. Sonra hani kalin mutfak kagit peceteleri ile veya birkac mutfak bezi de olabilir, ustune bastir hafiften, hafiften fazla suyunu al. Bu bastirma islemini yaparken bes parmagini acarak bastir ki esit sekilde alabilesin suyunu.. Bunu birkac kez yap.

    4,5 su bardagi su ile
    4 bardak sekeri (cok tatli seviyorsaniz yarim bardak daha ilave edebilirsin bu tat bize yeterli geliyor)
    2,5 tatli kasigi limon suyu

    kaynat tencerede karistir ilkin ama seker erisin koyu bir surup olana kadar pisir. Yaklasik orta ateste yarim saat kadar.. Sonra bu serbeti de ustune dok. Sonra ocagini orta atese getir kadayif tepsinini atesin ustunde cevire cevire hafiften baloncuklar gorene kadar kadayifta iyice cektir. Yarim saat filan suruyor.Boyle kadayif agdalanip ustune baloncuk atiyor o hali gorunce al atesten disarda normal sogut..

    Uzerine kaymak, krema, mascarpone veya dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.
    Kremadan kaymak icin buraya bakabilirsiniz.


    Afiyet Olsun..








  3. barisbaris
    Üye
    Afyonda çok iyi yapıyorlar ama bu mevsimde çok ağır olur







  4. Ziyaretçi
    cok severim harika bir tatli

+ Yorum Gönder
ekmek kadayıfı nasıl yapılır,  ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır,  ekmek kadayıfı tarifi,  ekmek kadayıfı hamuru,  ekmek kadayıfı yapılışı
5 üzerinden 4.50 | Toplam : 2 kişi