Ekmek Kadayıfının Hamuru Ve Keki Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Ekmek Kadayıfının Hamuru Ve Keki Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Ekmek Kadayıfının Hamuru Ve Keki Nasıl Yapılır




    Soru: Gercek ekmek kadayifi nasil yapilir, internetten butun bulduklarimin hrpsi serbeti yapip nasil dokulur diye tarif edilmis, boyle komik bir tarif gormedim. Bu gruba Oktay Ustada dahil.

    Tesekkurler
    ?







  2. 2
    Ensar
    Özel Üye





    Cevap: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
    4,6
    Bir üyemizin özel isteği üzerine bu tarifi sizlerle paylaşıyorum.

    Türkiye

    Hazırlık Süresi 5 - 10 dakika


    Pişirme Süresi 30 - 35 dakika
    Kaç Kişilik 6 - 8

    Ölçek Tablosu


    Malzemeler
    Kadayıf hamuru için:

    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı soda
    125 gram erimiş margarin (paketin yarısı)
    4 adet yumurta

    Şerbet Malzemesi için:
    3 su bardağı şeker
    1 buçuk su bardağı su
    1 tatlı kaşığı vanilya (1 Paket)
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Üstü için:
    Yeteri kadar kaymak


    Yapılışı
    İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencerede orta ateşe koyun.

    Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika kaynatın. Altını kapatıp vanilya ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Ilımaya bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.

    Sonra hamur için yumurtaları iyice çırpıp şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyerek pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın.

    Yağlanmış tepsiye döküp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarıp kahverengi oluncaya kadar pişirin.

    Fırından çıkartın ve 5 dakika bekleyin. Üzerine ılıyan şerbeti dökün. Hamur şerbeti hemen yemez. Ama kendi haline bırakın ve kadayıfınız hazır hale gelecektir.

    Tatlımız soğuduğunda porsiyon dilimlerine ayırıp kaymakla servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Un, Tatlılar, Tatlılar, Yemek tarifi, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı , Lezzet
    Ana Malzemesi Un
    Pişirme Metodu Fırında
    Ana Kategori Tatlılar
    Alt Kategori Şerbetli tatlı
    Damak Tadı Tatlı








  3. 3
    Ziyaretçi
    tarif için sağolun hemen yapmaya başlıyorum







  4. 4
    Ziyaretçi
    Verdiginiz tarifi yaptık çok guzel oldu

  5. 5
    Ziyaretçi
    Size aynen katiliyorum. Hepsi hazir kadayifin uzerine nasil serbet dokulur? onu anlatiyor.Serbetin nasil dokuldugunu biliyorum, hamuru nasil yapilyor, onu bilmek istiyorum.Yasadigim ulkede ekemek kadayifi bulunmuyor.

+ Yorum Gönder
ekmek kadayıfının ekmeği nasıl yapılır,  ekmek kadayıfı ekmeği nasıl yapılır,  ekmek kadayıfı hamuru,  ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır,  ekmek kadayıfının ekmeğinin yapılışı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 5 kişi