+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Kabak ve Kabağın Faydaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. LoveNess
    Bayan Üye


    Kabak ve Kabağın Faydaları





    Kabak ve Kabağın Faydaları Forum Alev
    Kabak: Sarı renkte çiçekler açan sürüngen bir bitki olan kabak oldukça besleyicidir. Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, bitkisel protein, nişasta ve çinko içerir. Kabak lif açısından da zengin bir besindir.
    Kabağın Faydaları: İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Mide ve bağırsakları yumuşatır. Böbrek ve mesane iltihaplarını giderir. Basur ve prostat şikâyetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Kan yapar. Cinsel gücü ve doğurganlığı arttırır. Zihin açar.
    Kabak ve Kabak Çekirdeği Nasıl Kullanılır? Yemeği ve tatlısı yapılır. Kabak tohumu kurutularak kabak çekirdeği adıyla kuruyemiş olarak kullanılır. Kabak, sirke ile birlikte sürülürse uyuz kaşıntılarına iyi gelir. Kabak Çekirdeği, bağırsak kurtlarını felç edici özelliği ile bu parazitleri düşürmeye yardımcı olur. 500 gr kadar kabuksuz kabak çekirdeği balla birlikte yendikten 3-4 saat sonra 30-40 gr kadar hint yağı müsilaj olarak içilirse bağırsak kurtlarını dökmekte çok etkili bir yöntem kullanılmış olur. Lapa haline getirilip boğaza sürülürse boğaz ağrılarını giderir, ayrıca lapası kadınlarda görülen akıntıyı da keser. Lifli ve tok tutan bir besin olan kabak aynı zamanda az kalori içerdiği için diyetlerde de sıklıkla kullanılır.









  2. AZADE
    Bayan Üye





    Kabak ve kabak çekirdeğinde çinko bulunur.Kabak ve çekirdeğinde bir çok vitamin bulunmaktadır.Özellikle beyin sağlığı açısından faydalıdır.Zihinsel ve bedensel yorgunluklara da iyi gelmektedir.









+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
kabak yemeğinin faydaları,  kabak yemeği faydaları
5 üzerinden 4.00 | Toplam : 1 kişi