Portakal Reçelı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Portakal Reçelı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Hakan
    Özel Üye
    Reklam

    Portakal Reçelı

    Reklam



    Portakal Reçelı

    Forum Alev
    PORTAKAL REÇELI

    MALZEMELER

    1.5 kg şeker
    1 kg portakal
    3 su bardağı su
    2.5 çorba kaşığı limon suyu


    HAZIRLANIŞI

    Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.
    Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, ikibuçuk santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Portakalların çekirdekleri çıkarın. Diğer yanda bir tencerede üç su bardağı su ve 1.5 kg şekeri orta ateşe oturtun. Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamınaı alıncaya dek kaynatın. Sonra içine, doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın. Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip, karıştırın. Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.




  2. tugce68
    Üye

    --->: Portakal Reçelı

    Reklam



    agzım tatlandı falla:D







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi