Et Kızartmanın İncelikleri - Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Et Kızartmanın İncelikleri - Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Et Kızartmanın İncelikleri - Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma

    Reklam



    Et Kızartmanın İncelikleri - Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma

    Forum Alev
    Et Kızartmanın İncelikleri - Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma

    Yağda kızartma lezzetli olmakla beraber sindirilmeleri zordur.
    Kızartma yapılacağı zaman derin birkap ve bol yağ kullanılmalıdır.
    Aksi takdirde kızartma yapılacağı zaman yağ yanar.
    Bu da hem fena koku çıkartması hem de dumanlarının sağlık için zararlı olması dolayısıyle yapılması gerekir.
    Kızartma yapılan etler, un ve galeta tozu gibi maddelere bulanarak kızartmalıdır. Yüzeyinin düzgün olması için.
    Pirzola, biftek, bonfile, kontrifleler bu şekilde kızartılarak da kullanılırlar.
    Et yağda kızartıldığı zaman sertleşir; bu bakımdan yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez.



  2. EFRUMİE
    Bayan Üye

    Cevap: Et Kızartmanın İncelikleri - Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma

    Reklam



    Etin en sağlıklı olanı haşlama şeklinde yapılanıdır. Kızartma eti yapıldığında et sertleşir fakat yine de kızartmasını sevenler bol yağda yapmalı ki eten yanık kokusu gelmesin.







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
et kızartması nasıl yapılır,  et kızartma nasıl yapılır,  et kızartmanın püf noktaları,  et kızartması,  tavada et kızartma
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi