+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Hazırladığınız Turşunun Tuzu Fazla ise ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. HARBİKIZ
    Bayan Üye


    Hazırladığınız Turşunun Tuzu Fazla ise





    Hazırladığınız Turşunun Tuzu Fazla ise Forum Alev
    Hazırladığınız Turşunun Tuzu Fazla ise
    Hazırladığınız turşu, tuzu fazla olduğu için yenemiyorsa, kabukları soyulmuş birkaç tane soğanı sirkeye koyun, bu karışımı da turşuya ilave edin ve üç dört hafta bekletin. Tadının düzeldiğini göreceksiniz.









  2. HARBİKIZ
    Bayan Üye





    Turşuların tuzlu suyunun hazırlanış şekilleri :



    1- %5 tuzlu su yapmak için : 50 gr. Yıknamış, temizlenmiş tuz tartılarak 1 litre suda eritilir. Eğer tuzlu su miktarı bir litreden fazla olacaksa o zaman suyun her litresi için 50 gr. Tuz hesap edilir.

    Eğer tuzu tartmak mümkün değil ise; o zaman % 5 lik tuzlu su pratik olarak şöyle yağılabilir : Suyun her litresi için tuzdan 3 yemek kaşığı dolusu ölçülerek alınır ve 1 litre suda eritilir.



    2- %6 lık tuzlu su yapmak için : Her bir litre için 60 gr. tuz tartılarak eritilir. Pratikte suyun her litresi için 3 yemek kaşığı ve 3 çay kaşığı dolusu hesap edilir.



    3- % 10 luk tuzlu su için : 1 litreye 100 gr. tuz, pratikte 1 litre suya 6 yemek kaşığı dolusu tuz gereklidir.



    4- %12 lik tuzlu su için : 1 litre suda 120 gr. tuz, pratikte 6 yemek kaşığı dolusu ve 6 çay kaşığı dolusu tuz kullanmak gereklidir.









+ Yorum Gönder
tuzlu turşu nasıl düzeltilir,  tuzlu olan turşuya ne yapılır,  tuzlu turşuya çare,  turşunun tuzu nasıl alınır,  turşunun fazla tuzu nasıl giderilir
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi