Kalbura Bastı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Kalbura Bastı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Hakan
    Özel Üye
    Reklam

    Kalbura Bastı

    Reklam



    Kalbura Bastı

    Forum Alev
    KALBURA BASTI




    Tarif Emine Beder'e ait.

    Malzemeler:

    1 çay bardağı erimiş margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı maden suyu
    1 paket kabartma tozu
    3,5 su bardağı un
    100g. ceviz içi
    Şerbeti:

    3 Su bardağı su
    2,5 Su bardağı şeker
    yarım tatlı kaşığı limon suyu

    Yapılışı;

    Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.
    Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
    Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim.
    Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım.
    Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
    Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.
    Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

    Afiyet Olsun.




  2. SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kalbura Bastı

    Reklam



    Çok az malzemeden yapılmış olan bu tarif aynı zamanda çok da kolay bir şekilde hazırlanarak bitirilmiş. Pişirildikten sonra şerbeti dökülür ve hazır hale getiriliyor.







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
kalbura bastı tarifi emine beder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi