+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden çikolatalı pastanın yapılışı|Tatlı ve Pastalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Usser
    Üye


    çikolatalı pastanın yapılışı|Tatlı ve Pastalar





    çikolatalı pastanın yapılışı|Tatlı ve Pastalar Forum Alev
    ÇİKOLATALI PASTA

    5 adet yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı un
    1 çorba kaşığı kakao
    1 paket vanilya
    krema için:
    1,5 küçük paket margarin
    1,5 su bardağı pudra şekeri
    1/4 su bardağı süt
    1 paket vanilya

    Yapılışı Çukur bir kapta vanilyayı, şekeri ve yumurtaları yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Unu ve kakaoyu beraber eleyerek ilave edin ve hafif karıştırın.

    Fırın tepsisine yağ kağıdı koyun ve üzerine karışımı 2 cm kalınlığında yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Kağıttan çıkarın ve iki veya üç eşit parçaya ayırın.

    Aralarına krema sürerek parçaları üstüste koyun. En üstüne ve kenarına tekrar krema sürerek üstünü yeşil fıstık ve çikolata rendesiyle süsleyin.

    Kremanın yapılışı: Margarini bir kap içinde elle yumuşatın. Pudra şekeri ve vanilya ilave edin. Krem gibi oluncaya kadar karıştırın. Sonra sütü azar azar ilave edin ve karıştırın.









  2. skybaran
    Yeni Üye





    dunya mutfagindan yemek tarifleri aradiginiz bir cok yeni yemek tarifini bu web sitesinde bulabilirsiniz.









  3. Deli_Esmer
    Üye
    sagol güzel tarif yapmaya çalışıcam









  4. djyeminli
    Üye
    yapan varsa bi dilim yolluya bilirmi inanın gerçekten canım çekti :d



  5. HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Malzemeler:

    4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış
    3 yemek kaşığı su
    1/2 su bardağı tozşeker
    3/4 su bardağı un
    1/4 su bardağı kakao
    1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

    Kreması için:

    2 yumurta akı
    1/2 su bardağı şeker
    1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar)
    1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
    1/4 su bardağı soğuk su




    Yapılışı:

    Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın.
    Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar.
    Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın.
    Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın.
    Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın.
    375F (190C) derecede 20 dakika arasında pişirin. Kenarlarının çok kuru olmamasına dikkat edin.
    Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın.
    Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın.
    Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın.
    Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin.
    Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin. Rendelenmiş çikolata, çilek, frambuaz, kıyılmış ceviz, badem, yada elenmiş toz kakao gibi biri veya birkaçı ile zevkinize göre süsleyin.
    Buzdolabında soğumaya bırakın.
    Afiyet olsun ( İsterseniz kreması yerine kremşanti kullanabilirsiniz)




    KREMASI: 7 Dakikalik Krema (7 minute frosting)

    Yapılışı:

    Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın.
    Ayrı bir cam yada metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin. Üstteki kabin tabanı suya değmeyecek.
    Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın. Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek.
    Ocaktan alın. İçine 1 tatlı kasığı gülsuyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın.
    Hemen kullanın.



  6. HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Çikolatalı Pasta

    90 gr. bitter
    çikolata
    5 çorba kaşığı margarin
    4 adet
    yumurta
    yarım su bardağı toz şeker
    1 su bardağından 1 parmak eksik un
    Üzeri İçin;
    Bitter (acı)
    çikolata
    Çilek

    Fırını 210 derecede 10 dakika ısıtın. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Ayri bir kapta
    yumurtaları ve şekeri çırpın. Bunu çikolataya ilave edin. Çikolata karışımına azar azar un ekleyerek hızı bir şekilde karıştırın. Yağlanmış küçük ve yuvarlak bir fırın kabına bu karışımı dökün, yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Üzerine erittiğiniz çikoltayı gezdirin. Çilekle süsleyerek servis yapın.



+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi