Sakatat Yemekleri - Dil tarifi - dil nasıl pişer

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Sakatat Yemekleri - Dil tarifi - dil nasıl pişer ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Sakatat Yemekleri - Dil tarifi - dil nasıl pişer

    Reklam



    Sakatat Yemekleri - Dil tarifi - dil nasıl pişer

    Forum Alev
    Sakatat Yemekleri - Dil tarifi - dil nasıl pişer



    MALZEMELER

    1 bütün dil
    2 adet soğan
    Az kara biber
    Tuz
    1 adet havuç
    2 litre su



    HAZIRLANIŞI

    Dil bütün olarak yıkanır. Derince bir tencereye konur, üzerine su ilave edilir. Ayıklanmış soğan bütün olarak, temizlenip yıkanmış havuç dörde bölünmüş olarak tencereye atılır ve iki saate yakın süre dil iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Dilin pişip pişmediği ince uçlu bir bıçak yardımıyla kontrol edilir. Piştiğine emin olunduktan sonra dil tencereden çıkarılır. Ilık iken dışındaki kalın derisi soyularak atılır (Bu işlem ılıkken yapılmalıdır soğuyunca deri soyulmaz). Daha sonra dil soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra bir parmak kalınlığında kesilir ve servis tabağına dilimler halinde yerleştirilir. Üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpilir.

    Not: Dilin sosu kullanılmak istenirse tencerenin dibinde kalan malzeme bir blendırda çekilir ve servis tabağında dillerin üzerine dökülebilir




  2. BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Sakatat Yemekleri - Dil tarifi - dil nasıl pişer

    Reklam



    Hayvanların yenilebilen her yerleri sağlık açısından besin açısından son derece sağlıklıdır. Tarifleri damağınıza uygun seçip yaptığınızda çok seveceksiniz.







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi