+ Yorum Gönder
Sağlık ve Kalp Sağlığı Bölümünden Kalbin Hızlı Atmasının Sebepleri Ve Tedavisi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Heroes*
    Emekli


    Kalbin Hızlı Atmasının Sebepleri Ve Tedavisi





    Kalbin Hızlı Atmasının Sebepleri Ve Tedavisi Forum Alev
    Kalbin Hızlı Atmasının Sebepleri Ve Tedavisi


    KALBİN SÜRATLİ ATIMI
    Tanımı: (Taşikardi/ParoksismaI Taşikardi) Normalde, din­lenme halinde erkekte dakikada 72, kadında ise 80 atış olması gerekir. Bu atışların daha fazla olması durumudur.
    Nedenleri: Ateş, heyecan, egzersiz, kronik enfeksiyon, ane­mi, kanama ve bazı ilaçlar olabilir.
    Paroksismal Taşikardi : Genellikle tedavi gerekmez ve hastayı tek rahatsız eden, nöbet sırasında solunum darlığıyla, göğüs ve boyundaki rahatsızlık duygusudur. Ancak çocuklarda pek rastlan­mamasına rağmen, görüldüğünde hemen tedavi gerektirir.
    Kalp kasının herhangi bir bölgesi, komşu dokuya yayılabilen ve kalbin daha süratli atmasına neden olabilen ritmik uyarı­ları başlatmak yeteneğmdedir. Bazen bu tür uyanlar, nöbet ha­linde başlayıp biten ve normalin iki misli sayısında olan çarpın­tılara yol açabilir; bu durum paroksismal taşikardi adını alır. Va­kaların çoğunda herhangi bir kalp hastalığı yoktur, fakat hastalı­ğa bağlı taşikardiden dikkatle ayırt etmek gerekir. Bazı vakalar­da, bu durumun ailede varlığı saptanabilir.
    Öneriler: Bir miktar tıbbi ayı sarımsağı yaprağı veya so­ğanları iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince ince. doğranıp bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf ispirto eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki haf­ta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak günde dört kez, az miktarda su­yun içine 10-15 damla damlatılır.


    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı mercan­köşk katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat son­ra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı lavanta çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde ıkı kez. sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

    * Aynı gramajda fasulye kabuğu, aslankuyruğu, hindiba kö­kü, atkuyruğu, dul avrat otu, darıftilfül, şahtere otu, eğir kökü, Öküzgözü, kabarcıklı alk, sedef otu, beşparmak otu, çoban çantası, melissa, ayrık otu, izlanda yosunu, civanperçemi, kuş otu, kedibaşı, yalancı akdiken, bu gramajın iki misli ökse otu ve yine bu gra­majın üç misli arjantin çayı katılıp (havanda dövülerek toz haline getirilmesi gerekenler dövülür, ince kıyılması gerekenler kıyılır) iyice karıştırılarak harman edildikten sonra, günde iki kez kullanı­lır. İki fincan soğuk suyun içine iki çay kaşığı dolusu bitki harma­nı katılıp oniki saat bekletildikten sonra bir çay fincanı, sabahle­yin ısıtılarak süzüldükten sonra bir çay kaşığı süzme bal ilavesiyle içilir. Diğer yarısı ise aynı sistemüzleyerek akşamlan içilir.

    * Bir su bardağı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kıtlığı yabani kereviz katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek­lendikten sonra süzülerek günde üç öğün yemek aralarında birer çuy fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka­şığı karanfil katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

    * On tane taze maydanoz sapı yapraklan ile birlikte, bir lit­re şaraba (kırmızı veya beyaz olması önemli değildir.) eklendik­ten sonra, bir veya iki yemek kaşığı üzüm sirkesi katılıp, kısık ateşte on dakika kaynatılarak üzerine 300 gram süzme bal ilave edilip dört dakika daha kaynatılmaya devam edilir ardından sü­zülerek içi saf alkolle yıkanarak temizlenmiş daha büyük bir şi­şenin içine dökülerek ağzı sıkıca kapatılıp hava alabileceği yer­lere balmumu dökülerek saklanır. Gerektiğinde günde üç kez İkişer yemek kaşığı alınarak kullanılır.

    * Bir çay fincanı kaynar suyuuçine ince kıyılmış bir çay kaşıgi turunç katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde İki kez, sunun kahvaltılarından yarım saat son­ra yenilir. yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı karabaş otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvalulanndan ya­rım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fin­canı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kehribar katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yanm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kasığı koyun otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

    * Bir vay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı inci çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten .sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından ya­rım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fin­canı içilir.

    * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ökse otu katılıp oniki saat bekletildikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yanm saat sonra ve gece­leri yatmadan bir saat önce hafifçe ısıtılarak birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katıhp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılanndan yanm sa­at sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer yemek kaşığı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kanava otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılanndan ya­nm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fin­canı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka­şığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yanm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış iki çay kaşığı kuşkonmaz katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Böbreklerinden ya da idrar yolla-nndan rahatsız olanlann kullanmaları sakıncalıdır.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mayıs çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılanndan ya­nm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fin­canı içilir.

    * Bir Çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay fincan mayıs çiçeği kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılanndan ya­nm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat Önce birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış iki çay kılıflı karadiken çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam ol­mak üzere birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı inci çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılanndan ya­nm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat Önce birer çay fin­canı içilir.

    * Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kınakına ve toz tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir sü­re beklendikten sonra süzülerek iki çay kaşığı toz şeker ilavesiyle ikiye bölünüp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yanm saat sonra ve geceleri yatmadan “bir saat önce içilir.

    * Bir litre suyun içine bir avuç mısır püskülü katılıp kayna­tılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka­şığı fesleğen katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılanndan yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat Önce birer çay fincanı içilir.










  2. EFRUMİE
    Bayan Üye





    Vücuda alınan tüm besinler kana karıştığından ve kalp kanı vücuda gönderirken zararlı zararsız ve asit baz dengesini ayarlayarak gönderdiği için bazı durumlar karşısında hızlı atabiliyor.









+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
kalbin hızlı atmasının nedenleri,  kalbin çok hızlı atması,  kalbin hızlı hızlı atması,  kalbin hızlı atmasının sebepleri,  kalbin hızlı atmasının nedeni
5 üzerinden 3.67 | Toplam : 3 kişi