Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı

    Reklam



    Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı

    Forum Alev
    Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı - Osmanlı Reştiyye


    Malzemeler (6 porsiyon)
    Un (4 su bardağı) 500 gr.
    Tulum peyniri 120 gr.
    Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr.
    Ceviz içi 120 gr.
    Yumurta 6 adet
    Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr.
    Kırmızı pul biber
    Maydanoz ½ demet
    Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr.
    İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg.

    Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin. Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın.
    Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin.
    Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın. Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün.
    Tavada tereyağını eritin. İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin.
    Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın.
    Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın.



    Semih Tezcan




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı

    Reklam



    Hamur işini sevenler farklı tariflerini de yapmayı sever genelde. Reştiyye tarifi Türk yemek lezzetinden uzak olmayan ve doyurucu bir yemek tarifidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi