Etli Bohça Böreği Tarifi - Etli Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Etli Bohça Böreği Tarifi - Etli Bohça Böreği Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Etli Bohça Böreği Tarifi - Etli Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Etli Bohça Böreği Tarifi - Etli Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Etli Bohça Böreği Tarifi - Etli Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

    4 Su Bardağı Un
    1 Su Bardağı Su
    2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı
    1 Su Bardağı Yoğurt
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Paket Kabartma Tozu
    250 gr.Erimiş Margarin
    Tuz

    İç Malzemesi :
    350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti
    3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    3 Soğan
    Tuz,Karabiber





    1 – Çukur bir kaba unu boşaltın.Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ,süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin.Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın.
    Hamurları erimiş margarinle yağlayın.Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin.Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin.
    2 – Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın.Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin. Çok az su ekleyip pişirin.Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin.
    3 – İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin.Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın.




  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Etli Bohça Böreği Tarifi - Etli Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Etli poğaçalar her zaman yenilebilmektedir. Misafir geldiği zaman çay saatlik ya da yemeklerin yanında da yapılabilen doyurucu bir yemektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi