+ Yorum Gönder
Sağlık ve Diyet Beslenme Bölümünden Zencefili nasıl ve nerede kullanalım? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. xRockİnGirLx
    Süper Moderator


    Zencefili nasıl ve nerede kullanalım?





    Zencefili nasıl ve nerede kullanalım? Forum Alev
    Zencefil nerelerde kullanılır?
    Tarçın kokusuna benzeyen özel kokulu zencefil, lezzet vermek amacıyla yemeklere, yemek soslarına rendelenerek ilave edilebilir.

    Tavuk, balık ve et yemeklerinde kullanılması sindirimi kolaylaştırır hem de farklı bir lezzet sunar.

    Zencefil; kek, kurabiye, pasta, bisküvi için de farklı bir lezzet kapısıdır.

    Egzotik kokusu ve tadıyla çorbalarınıza da ufak rendeler şeklinde ilave edebilirsiniz.

    Taze zencefilin reçel ve marmelatı yapılabildiği gibi reçel ve marmelatlara ilave edildiğinde de ayrı bir lezzet katar.

    Taze zencefil dilimleri ile kışın çay demleyebilir, yazın limonatasını yapabilirsiniz.
    Kurutulup öğütülerek toz haline getirilmiş kökleri ve de rendelenmiş taze zencefil dilimleri ekmek, tatlı, pasta, bisküvi, şarap ve bazı likörlerin yapımında da kullanılır.

    Zencefilli taze limonata
    1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili 1litre kaynamış suda 1 taşım kaynatın. Altını kapatıp 1 yemek kaşığı bal ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yeni kesilmiş 1 adet limonu sıkıp bu karışıma karıştırdıktan sonra taze olarak için.

    Zencefilli limonata; bağışıklık sisteminiz zayıfladığında, kendinizi yorgun hissettiğinizde, soğuk algınlığı ve grip hallerinde sık önerdiğim bir içecektir. Limonunu içmeden hemen önce taze yeni sıkılmış olarak ilave etmeniz etkinliği açısından önemlidir. Zencefilli limonata sigara içenler, diyet yapanlar için de sağlıklı bir seçimdir.

    Zencefilli kekik çayı
    1 -2 litre kadar suyu çaydanlıkta kaynatın.
    Ocağın altını kapadıktan hemen sonra 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili ve 1 tatlı kaşığı kuru yaprak kekiği ilave edip demlemeye bırakın.
    Sıcak servis yapın. Servis sırasında arzuya göre bal ilavesi yapın. Özellikle soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları ve diyet sırasında içilebilir.

    Zencefilli komposto (4 porsiyon)
    - 3 yemek kaşığı kuru üzümü 1 litre su da kaynatın.

    - Kaynayıp üzümler şişince üzerine 1 adet dilimlenmiş taze elma ve 5-6 dilim zencefil ilave edip, pişirmeye devam edin.

    - Kaynayınca ateşten alıp isteğe göre şeker ilave edin.

    - Taze olarak günlük tüketmeniz daha sağlıklı.

    Nil Şahin Gürhan
    Beslenme ve Diyet Uzmanı










  2. EFRUMİE
    Bayan Üye





    Zencefil güzel tadı ve kokusu nedeniyle her şeyde rahatlıkla kullanılabilir. Yemeklerde, çorbalarda, yemek soslarında, kek, kurabiye gibi her yiyecekte kullanılabilir.









+ Yorum Gönder
zencefil nerelerde kullanılır,  zencefil nerede kullanılır,  zencefil yemeklerde nasıl kullanılır,  zencefil nerelerde kullanilir,  zencefil nedir nerelerde kullanılır
5 üzerinden 3.50 | Toplam : 2 kişi