+ Yorum Gönder
Hayvanlar Alemi ve Akvaryum Dünyası Bölümünden Kadife Balığı ve Avlanma Teknikleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Toprak
    Özel Üye


    Kadife Balığı ve Avlanma Teknikleri





    Kadife Balığı ve Avlanma Teknikleri Forum Alev


    Kadife balığı (Tinca tinca),
    Yeşil sazan olarak da bilinir, sazangiller (Cyprinidae) familyasından fazla haraket etmeyen yavaş akan suların dıp kısımlarında yaşayan bir balık türü.

    Bütün Avrupa'da ve Asya'nın orta derece iklimli kesimlerinde bulunur. Türkiye'nin sadece kuzeyinde, yani batı ve doğu karadeniz bölgelerinin tatlı sularında bulunur.

    Kadife balığının doğal rengi yeşil-zeytin rengidir, ama insanlarca yetiştirilmiş olan altın renkli türü "altın kadife balığı" sadece suni göllerde bulunur. Dış özelliklerinden en çok dikkati çeken kalın kuyruğudur. Kalın derisi bir sürü çok küçük pullar ve salya ile kaplıdır. Görünüşünden ve ele çok yumuşak geldiğinden dolayı türkçede "Kadife" diye adlandırılmıştır. Ağzını aynı diğer sazangiller gibi dışarıya doğru uzatabilir ve dudaklarından iki kısa bıyık sarkar.

    Kadife balıkları ortalama 20 ila 30 santim büyüklüğünde olurlar. En büyük rastlanmış ve kanıtlanmış ölcüleri 70 santim uzunluk ve 10 kilo ağırlıktır.

    Kadife balıkları kısa bir süre için oksijen kıtlığı içinde yaşayabilirler. Zaten sadece bu kabiliyetlerinden dolayı onları çok küçük göllerde bile bulmak mümkündür.

    Çiftleşip yumurtlama zamanları nisan ile haziran arasıdır. O zaman 300.000 yapışkan yumurtalarını su bitkileri üzerine bırakırlar.

    Suyun içindeki mikroskopik hayvanlardan beslenirler (Plankton), ama bazen sülük ya da yosun'da yerler.

    Kadife balığı yenilen bir balıktır, ve hatta akrabası olan sazandan da lezzetlidir.

    YEMLER
    solucan,hamur,mısır kadifenin en sevdiği yemler arsında yerini alır.Bölgelere göre yemlerde farklılık gözlenebilir.


    AVLANMA TEKNİĞİ
    Kadife balığı tatlısuyun en kurnaz balıklarından biri olmakla beraber,çabuk yem çalma özelliğinede sahiptir.bunun için tasmalama yöntemi kullanılır.şamandralı ve dip oltasını iyi takip etmek gerekir.ilk vuruşta yemin tadını alır. 2. defa geldiğinde ise yemi nazik bir şekilde yemeye başlar.burada tasmalamak gerekiyor.









  2. berkistan
    Yeni Üye





    Teşekkürler bu değerli bilgi için.









+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
kadife balığı yemleri,  kadife balığı yemi,  kadife baligin yemi,  kadife balığı avlama zamanı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi